Komosa ryżowa ze szparagami #pomysłnaobiad #dopracy

   Ostatnio zaniedbałam moje obiady do prac, ale po majówce zamierzam ponownie podjąć moje jednoosobowe wyzwanie. Na szczęście wiosna sprzyja eksperymentom kulinarnym. Codziennie bazarki obradzają w kolejne, sezonowe dary natury.

    Dziś chciałabym Wam co prawda zaproponować danie, do którego użyłam szparagów w puszce, natomiast absolutnie można już ugotować i dodać do potrawy świeże szparagi.

     KOMOSA RYŻOWA ZE SZPARAGAMI 

W BIAŁYM SOSIE

Składniki:

- pół szklanki komosy ryżowej;

- szparagi - tyle, ile lubicie;

- kilka łyżek mleka;

- ser pleśniowy typu Lazur;

- białe przyprawy: sól, biały pieprz;

- opcjonalnie można dodać orzechy nerkowce.


   Przygotowanie:

1. Ugotować komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Równolegle przygotować sos: podgrzać mleko (ale nie gotować!), zmniejszyć moc palnika na minimum i powoli dodawać ser. W trakcie dodawania sera sos należy wciąż mieszać.

3. Ugotowaną i odcedzoną komosę zmieszać z sosem. Dodać szparagi i zamieszać, po czym zostawić, by całość doszła.

4. Przyprawy dodajcie wedle uznania:). Jeśli lubicie - dorzućcie do potrawy nerkowce.

   To znakomity pomysł na obiad do pracy!

Moje inne przepisy:




Prześlij komentarz

Dziękuję za KAŻDY komentarz:). Wszystkie czytam i nieodmiennie się z nich cieszę:).

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates